GONDTALANBALATON.HU

ONLINE MARKETING BALATONI VÁLLALKOZÁSOKNAK

VÁLLALKOZÓI BEMUTATKOZÓ OLDAL - WEBSHOP - SZÁLLÁSHELY WEBOLDAL

Neked miben tudunk segíteni?

vállalkozásom webes megjelenésében.

Weboldaladon kiemeljük a szolgáltatásaidat és az előnyöket, és segítünk érdeklődőket szerezni a weboldaladra. Nézd meg miben tudunk neked segíteni.

webshop indítás, átalakítás, marketing.

Az e-kereskedelem évi 18%-ot növekszik, egyre többen, egyre többet vásárolnak online, és ez óriási mértékben felgyorsult a koronavírus járvány miatt. Nézd meg miben tudunk neked segíteni.

szálláshely webes megjelenése

Szálláshelyet üzemeltetsz? Szeretnéd magad kezelni a foglalásokat telefonálgatás nélkül?

Online foglalási rendszerünk segít az automatizálásban.

VÁLLALKOZÓI BEMUTATKOZÓ OLDAL

VÁLLALKOZÓI BEMUTATKOZÓ WEBOLDAL KÉSZÍTÉSE

Minden esetben  olyan weboldalt készítünk, ami kiemeli az előnyöket, bemutatja a szolgáltatásokat, és segíti, hogy a látogató Önt válassza a problémájának a megoldására. 

Az oldalaink mind megfelelnek a GDPR és egyéb jogi szabályoknak, így nyugodt lehet a weboldallal kapcsolatban. 

LÁTOGATÓK ÉS ÉRDEKLŐDŐK SZERZÉSE

Facebook és Google hirdetésekkel, valamint a keresőben való megjelenés segítségével biztosítjuk, hogy mindig vannak új érdeklődők, így feltöltve a naptárat. 

Külön gondot fordítunk arra, hogy a korábbi vendégek is visszajárjanak, erre automatikus rendszereket is készítünk, és az év során exkluzív kampányokkal is készülünk a lassabb hónapokra.

 

Megnöveljük a profitodat!

Csökkentjük a hirdetési költségeket

Gyakori hiba, mikor valaki többet költ hirdetésre, hogy többet vásároljanak. Mi ehelyett a hirdetés eredményességére koncentrálunk, hogy a megfelelő forgalmat hozzuka kliensünk oldalára, így kevesebb pénzből nagyobb eredményt érünk el.

Megnöveljük a konveriós arányt

Egy átlagos webshop konverziós aránya 0-2%. A megfelelő eszközökkel (és forgalommal) akár az 5%-os konverziós arány is elérhető, ami sokszor a különbséget jelentheti a stagnáló- és a masszívan profitábilis webhop között.

Ügyfélápolási rendszereket építünk

Egy webshop folyamatos versenyfutásban lesz az idővel, hogy minden hónapban kitermelje a szükséges bevételt egészen addig, ameddig nincsen automatizálva az ügyfélápolás, hogy így visszatérjenek vásárolni, vagy ajánljanak másoknak.

WEBSHOP készítés és marketing

WOOCOMMERCE WEBSHOP ÉPÍTÉSE

KOMPLETT WEBSHOP MARKETING

WEBOLDAL GYORSÍTÁS

A mai világban rendkívül fontos, hogy a weboldal gyorsan betöltődjön, hiszen mindenkinek több böngészőablak is nyitva van, és a mobilon böngészők sem várnak. A képen látható egy weboldal optimalizálása előtte és utána.

A mai világban rendkívül fontos, hogy a weboldal gyorsan betöltődjön, hiszen mindenkinek több böngészőablak is nyitva van, és a mobilon böngészők sem várnak.

TUDTAD?

A látogatók 51%-a elvárja, hogy egy oldal 2 másodpercnél gyorsabban töltődjön be, és elhagyja az oldalt, ha 3 másodpercnél többet kell várnia.

Egy 1 másodperces késés az oldal betöltésében 7%-os esést jelenthet a konverziókban - ez sok profitábilis vállalkozást dönthet mínuszba.

WEBSHOP gyakori megoldások

ELHAGYOTT KOSÁR VISSZASZERZÉS

A vásárlások nagy részét félbehagyják az emberek. Egy kutatás szerint átlagosan a kosarak 69%-át hagyják el az emberek. A képen látható, hogy ezek miért nem végződnek vásárlással.

A vásárlások nagy részét félbehagyják az emberek. Egy kutatás szerint átlagosan a kosarak 69%-át hagyják el az emberek.

TUDTAD?

A megfelelő marketing megoldással az elhagyott kosarak több, mint 40%-át vissza lehet szerezni.

Egyetlen automatikus emlékeztető is képes akár 20%-al növelni egy webshop árbevételét az elhagyott kosárak utánkövetésével.

szálláshely weboldal

ONLINE FOGLALÁS ÉS EMLÉKEZETŐK

A legtöbb vásárló NEM akar telefonon időpontot foglalni. Sokan amiatt halogatnak hetekig, mert nem akarják az időpontot egyezetni, és a szálláshelyektől is rengeteg munkát igényel csak a telefonra figyelés. 

Erre kínál biztos megoldást az online foglalás, ahol mindenki önállóan tudja kinézni az időpontját, a rendszer automatikusan felkínálja a szabad lehetőségeket, majd emlékeztetőt küld, hogy minimális legyen az elfelejtett alkalmak száma.

5 KÉRDÉS, AMIT ÉRDEMES MEGKÉRDEZNed A MARKETINGESedtől

A megfelelő ügyfélszolgálat sajnos túl sok ügynökségnél és szabadúszónál egy elveszett tudásnak számít. Mi kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a beérkező kérések/kérdések gyorsan és pontosan meg legyenek válaszolva, biztosítva az 5 csillagos ügyfélélményt. Mi magunk is sokszor tapasztaltuk, hogy mennyire zavaró napokat várni egy e-mail megválaszolására, vagy szembesülni azzal, hogy “még valakivel egyeztetnie kell” a munkát végzőnek. Kicsi, de az ügyfélélmény mellett 100%-osan elkötelezett ügynökségként különösen büszkék vagyunk arra, hogy a klienseinkkel folyamatos és közvetlen kapcsolatban legyünk Skype-on, telefonon, e-mailen, személyesen, vagy az ügyfél által megválasztott csatornán.

Megbízóként muszáj felismerned azt, hogy hiába épített kiváló weboldalt egy ügynökség/szabadúszó egy másik területen működő vállalkozásnak, ez nem biztosíték arra, hogy neked is ugyanilyen munkát tudnak szállítani. Mi azt tapasztaljuk, hogy a marketingkivitelezést végzőnek valóban értenie kell az adott piac működését, egy bizonyos szakmai tapasztalatra biztosan szükség van. Ráadásul sokan szó szerint mindent kínálnak keresőoptimalizálástól szövegíráson keresztül a hirdetéskezelésig, és persze egy kis grafikai tervezést is elvállalnak. Az esetek többségében ilyenkor a megrendelő valami olyat kap, ami a szerződés feltételeinek megfelel ugyan, de messze van egy kiváló megoldástól. A WooMarketing ezért koncentrál csak bizonyos szoftverre és válogatott feladatokra, és mondunk nemet más jellegű feladatokra.

Nagyon sok esetben tapasztaltuk, hogy a marketinges ért egy bizonyos szoftver használatához, és bár messze nem az a legjobb megoldás a kliens számára, mégis erre beszéli rá a vásárlót. Rendszeres, hogy ilyenkor a kliens utólag jön rá, hogy bizonyos fontos funkciók hiányoznak az oldalból, és/vagy annyira nehéz az adott szoftver kezelése, hogy lényegében “túszul ejtette” a vállalkozását egy marketinges, hiszen nélküle nem is lehet üzemeltetni az oldalt, a legkisebb változtatáshoz is segítség szükséges. A WooMarketing az aktuálisan legfejlettebb szoftverrel dolgozik, és mindig készek vagyunk új dolgokat tanulni – ha az idő múlásával kiemelkedik egy új megoldás, ami jobb a korábbiaknál, mi leszünk az elsők, akik aktívan használják.

Sok ügynökség csinálja azt, hogy 3-4 remek oldalt összeraknak, hogy portfólióként mutathassák meg a klienseknek – de az, amit a klienseknek szállítanak a valóságban, sokkal alacsonyabb minőségű, és erről könnyű meggyőződnöd. Arról nem beszélve, hogy az, hogy egy oldal jól néz ki, nem jelenti azt, hogy vásárlásokat is generál a vállalkozás tulajdonosának. Mondjuk ki: sok esetben a piacon arra törekednek, hogy egy szerződés minden pontja minimális erőbefektetéssel legyen kipipálva, és le lehessen zárni a projectet. A WooMarketing-nél arra törekszünk, hogy minden oldal a maximális üzleti eredményeket hozza a kliens számára (még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy időnként nincs lehetőség csilli-villi designnal előállni). Továbbá minden oldalelem/aloldal/marketingeszköz részletesen elmagyarázásra kerül, hogy teljesen tiszta legyen, hogy miért pont az adott megoldást választottuk.

Az egyik legegyszerűbb mód eldönteni, hogy az igényesség kitart-e a szerződés aláírása után is, ha ön ellenőrzi, hogy az ügynökség “megcsinálta-e a házi feladatát”, és felkészülten érkezett-e a beszélgetésre. Sok esetben fog teljesen üres, kérdő tekinteteket kapni válaszként arra a kérdésre, hogy vajon van-e elképzelésük arról a munkáról, amit kivitelezni készülnek. Biztosíthatjuk róla, hogy a WooMarketing-nél kész javaslatokkal, példákkal és magyarázatokkal várjuk önt, már az első megbeszéléskor is.

Kérdésed van?

Kapcsolat

EGYÉB INFORMÁCIÓK